Pekannötspaj

Du behöver 70 g pekannötter 0.5 dl råströsocker (40 g) 20 g smör osaltat, rumsvarmt 1 msk vetemjöl (10 g) 120 g mörk choklad 1.5...


8 portioner

Du behöver

  • 70 g pekannötter
  • 0.5 dl råströsocker (40 g)
  • 20 g smör osaltat, rumsvarmt
  • 1 msk vetemjöl (10 g)
  • 120 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 50 g smör

Gör så här

1
Krossa nötkärnorna grovt i en mortel, blanda med socker, smör och vetemjöl. Tryck ut degen i en pajform med lös botten, 17-20 cm i diameter. Grädda 5 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna.

2

3
Hacka chokladen fint med vass förskärare. Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör blandningen slät, tillsätt gulan och smöret under omrörningen och rör massan slät igen. Bred ut tryffeln över nötbottnen i formen och låt pajen stelna i kyl ungefär 2 timmar.

4

5
Pajen serveras fördel med en sås av mixade eller passerade hallon, 2 dl, smaksatta med 1/2 dl florsocker.


Kommentar:
Det här receptet är provat från den inspirerande och upplysande boken “Chokladfabriken”. Kolla bara att pekannötterna är fräscha och inte härskna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top