Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 180 g vetemjöl (3 dl)
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 dl fikon grovhackade mjuktorkade
- 1 dl russin (gula)
- 1 dl valnötskärnor grovhackade
- 30 g vetemjöl
Gör så här
1
Smörj och bröa en rund hålform som rymmer omkring 1 1/2 liter.
2
Rör smör och socker poröst med elvispen, vispa i ett ägg i taget på medelhastighet. Blanda vetemjöl och bakpulver noga i en hopknuten plastpåse och rör sedan ner blandningen i äggsmeten. Lägg nu frukt och nötter i plastpåsen tillsammans med den lilla mjölmängden. Håll ihop påsen och skaka om tills mjöl omger alla bitarna. Vänd ner frukten i kaksmeten och fördela den i formen.
3
Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn ungefär 1 timme.
4
Helst ska kakan både svalna och stå till sig över natt innan den blivit så saftig som den ska vara. Kan frysas 3 månader.