Fildodegsrullar med doft av kanel

Du behöver 6 filodegsplattor 25 g smält smör till pensling Fyllning 2 schalottenlökar olivolja 300 g lamm- eller nötfärs 1/2 dl hackad bladpersilja 3/4 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 6 filodegsplattor
  • 25 g smält smör till pensling
  • Fyllning
  • 2 schalottenlökar
  • olivolja
  • 300 g lamm- eller nötfärs
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 3/4 tsk malen kanel
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl riven hårdost, gärna parmesan
  • 3-4 msk riven ost, t ex cheddar
  • 1 liten äggula
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och fräs den glansig i olivolja. Blanda i färsen och stek den brun och smulig. Blanda i persilja, kanel, koriander, ströbröd, riven ost, äggula och kryddor. Låt fyllningen svalna.

2
Lägg ut en filodegsplatta, pensla med smält smör och lägg på ytterligare en platta. Låt de övriga plattorna ligga kvar i förpackningen, de torkar snabbt.

3
Skär de dubbla plattorna i fyra bitar. Pensla kanterna med vatten. Fördela fyllningen i en sträng på de fyra degbitarna, vik in ändarna och rulla ihop till en cigarr. Tryck till i skarven. Gör på samma sätt med de resterande fyra filodegsplattorna. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt, pensla med smält smör och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills rullarna fått färg.

4
Servera med en pappersservett i handen och med kall matlagningsyoghurt att dippa i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top