Kokossoppa med svamp och stekta brödpinnar

Du behöver 150 g champinjoner 1 morot 1 späd purjolök 2 msk olja 2 skivor vitt formbröd currypasta 1 msk hackad persilja 1 burk (295...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g champinjoner
  • 1 morot
  • 1 späd purjolök
  • 2 msk olja
  • 2 skivor vitt formbröd
  • currypasta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 burk (295 g) consommé
  • 1-2 dl vatten
  • ca 2 dl (1/2 burk à 400 ml) kokosmjölk
  • salt
  • pepparmix

Gör så här

1
Ansa och skiva champinjonerna. Skala moroten. Ansa och skölj purjolöken. Skär morot och purjo i tändstickstunna stavar. Fräs alltsammans i hälften av oljan ett par minuter.

2
Kantskär brödet och skär det i stavar. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Bred ett tunt lager currypasta på alla sidor. Rulla stavarna i hackad persilja. Stek i olja tills färgen är gyllenbrun.

3

4
Hetta upp consommé, vatten och kokosmjölk. Soppan behöver inte koka. Smaka av med lite salt och peppar om det behövs. Kör med en stavmixer eller vispa med elvisp om du vill ha soppan skummig. Lägg svamp och grönsaker i varma soppskålar. Häll på soppan och servera direkt med stekta brödpinnar.


Kommentar:
Till kokossoppan passar ett halvtorrt vin med bra syra. Mitt förslag är det tyska Moselland (6657) som har ett lätt inslag av citrus och äpple. 60 kronor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top