Nöttoppar

Du behöver 125 g hasselnötskärnor 100 g smör 1 dl strösocker 2 st ägg 120 g vetemjöl (2 dl) 0.5 tsk bakpulver 100 g nötkärnor...


45 portioner

Du behöver

  • 125 g hasselnötskärnor
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g nötkärnor att garnera med

Gör så här

1
Köp nya nötter, de härsknar så fort, och då blir kakorna beska.

2
Mal nötterna i kvarn, det blir inte samma sak att mixa dem!

3

4
Rör smör, socker och ägg till en luftig smet. Blanda i nötterna och mjölet, blandat med bakpulvret. Klicka ut smeten på papprade plåtar, gör topparna ganska höga. Sätt en hel nötkärna på varje klicktopp.

5

6
Grädda 10-11 minuter mitt i 225-gradig ugn.

7
Kan frysas 3 månader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top