Cassata- och chokladtryffelbollar med rom

Du behöver Chokladtryffel: 1 dl vispgrädde 75 g mörk choklad minst 50 procent kakaohalt 1 msk rom mörk Cassatamarsipan: 200 g marsipan eller mandelmassa 50...


20 portioner

Du behöver

Chokladtryffel:

1 dl vispgrädde
75 g mörk choklad minst 50 procent kakaohalt
1 msk rom mörk

Cassatamarsipan:

200 g marsipan eller mandelmassa
50 g cocktailbär
2 msk rom mörk

Garnering:

75 g choklad mörk att doppa bollarna i
kakao

Gör så här

1
Chokladtryffel:

2
Värm vispgrädden till kokpunkten. Dra kastrullen från värmen, bryt ner chokladen och rör tills den smält. Blanda i rommen. Låt krämen svalna och ställ den i kylskåp minst 2 timmar.

3

4
Cassatamarsipan:

5
Riv marsipanen på rivjärnet och grovhacka cocktailbären. Blanda marsipan, cocktailbär och rom.

6

7
Bollarna

8
Kavla ut marsipanen tunt mellan två smörpapper. Det ska bli en platta som mäter cirka 25 x 25 centimeter. Skär plattan i cirka 4 cen-timeter stora fyrkanter. Forma små bollar av chokladtryffeln, lika många som marsipanbitarna. Lägg en boll på varje marsipanbit och vik marsipanen runt tryffeln. Rulla försiktigt till bollar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågs-ugn och doppa kulorna runt om i chokladen. Låt bollarna stelna på smörpapper och förvara dem sedan i kylskåpet. Sikta över lite kakao vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top