Du behöver
- 180 g mörk choklad 70%,
- blockchoklad mörk duger också
- 120 g smör osaltat
- 3 st äggulor
- 80 g strösocker (1 knapp dl)
- 3 st äggvitor
- 75 g strösocker
Gör så här
1
Smält choklad och smör tillsammans på låg värme, gärna i ett vattenbad. Vispa äggulorna poröst med 80 gram socker. Vispa äggvitor med 75 gram socker till ett hårt skum.
2
Blanda först chokladblandningen med äggulevispet, vänd därefter ner äggvitevispet försiktigt.
3
4
Fördela smeten i teflonklädda muffinsformar (4 om du använder stora, amerikanska och 6 om du använder vanliga, och korta då gräddningstiden något) och baka i ugnen i 160 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara krämig i mitten. Låt svalna. Värm i mikron före servering.