Grekiska mandelpäron i florsocker

Du behöver 100 g sötmandel (ca 1 1/2 dl ) 3/4 dl florsocker 1 äggvita 1 1/2 tsk rivet citronskal florsocker hela kryddnejlikor Gör så...


15 portioner

Du behöver

  • 100 g sötmandel (ca 1 1/2 dl )
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 tsk rivet citronskal
  • florsocker
  • hela kryddnejlikor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i en mandelkvarn, den behöver inte skalas. Blanda mandel, florsocker, lätt uppvispad äggvita och citronskal till en fast deg.

2
Ta valnötsstora bitar av degen och forma dem till små päron. Doppa händerna i florsocker så går det lättare. Stick i en kryddnejlika som skaft. Ställ päronen på en plåt med bakplåtspapper.

3
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Vänd de varma päronen i florsocker och låt dem kallna. Förvara dem sedan i en burk med lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top