Romtryffel med chili

Du behöver 1 dl vispgrädde 50 g smör 300 g mörk choklad 1 dl kesella 2 msk rom mörk 2 krm chilipulver Garnering: kakao Gör...


40 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl kesella
  • 2 msk rom mörk
  • 2 krm chilipulver

Garnering:

kakao

Gör så här

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Blanda i kesella, rom och chili. Låt chokladen stelna i kylskåpet 1-2 timmar. Forma den till bollar med hjälp av en liten sked eller spritsa chokladen till små toppar. Om smeten blir kladdig, låt den stelna i kylskåpet en stund innan du fortsätter. Låt tryffeln stelna i kylskåpet. Sikta kakao över bollarna vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top