Vit chokladtryffel med pistaschnötter

Du behöver 1 dl vispgrädde 50 g smör 300 g vit choklad 1 dl kesella 2 msk vodka 1/2 dl hackade pistaschnötter Garnering: hackade pistaschnötter...


40 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 1 dl kesella
  • 2 msk vodka
  • 1/2 dl hackade pistaschnötter
  • Garnering:
  • hackade pistaschnötter

Gör så här

1
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Blanda i kesella, vodka och nötter. Låt chokladen stelna i kylskåpet minst 2 timmar. Rulla den till bollar med hjälp av en liten sked eller spritsa chokladen till små toppar. Om smeten blir kladdig, låt den stelna i kylskåpet en stund innan du fortsätter. Rulla bollarna i hackade pistaschnötter eller strö lite hackade över de spritsade chokladtopparna. Förvara tryffeln

2
i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top