Krispig höstsallad med morötter i olika färger

Du behöver 2 st morötter gula 2 st morötter orange 2 st morötter lila 2 st morötter röda 1.5 dl rapsolja 1 msk ingefära riven...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter gula
  • 2 st morötter orange
  • 2 st morötter lila
  • 2 st morötter röda
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk apelsinjuice konc
  • salt och svartpeppar
  • 1 l blandsallad plockad
  • brödkrutonger rostade

Gör så här

1
Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem i saltat vatten i 1 1/2 minut. De ska behålla sin krispighet. Rör ihop rapsolja, ingefära, honung, vinäger och apelsinjuice till en dressing. Lägg morötter och sallad i en bunke. Slå över dressing och blanda försiktigt. Strö gärna över några brödkrutonger som du rostat gyllenbruna i ugnen.

2
Servera som tillbehör till stekt fisk eller kött. Eller varför inte som en egen vegetarisk rätt?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top