Du behöver
- 2 st morötter gula
- 2 st morötter orange
- 2 st morötter lila
- 2 st morötter röda
- 1.5 dl rapsolja
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk apelsinjuice konc
- salt och svartpeppar
- 1 l blandsallad plockad
- brödkrutonger rostade
Gör så här
1
Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem i saltat vatten i 1 1/2 minut. De ska behålla sin krispighet. Rör ihop rapsolja, ingefära, honung, vinäger och apelsinjuice till en dressing. Lägg morötter och sallad i en bunke. Slå över dressing och blanda försiktigt. Strö gärna över några brödkrutonger som du rostat gyllenbruna i ugnen.
2
Servera som tillbehör till stekt fisk eller kött. Eller varför inte som en egen vegetarisk rätt?