Du behöver
- 2 purjolökar
vatten, salt
4-6 stora potatisar av fast sort
1 röd paprika
1 squash
400 g färsk eller tinad fiskfilé (spätta, torsk, kolja)
Grillolja:
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
1 tsk fint stötta fänkålsfrön
rivet skal av
Gör så här
1
Ansa purjolökarna och skär dem i femcentimetersbitar, koka dem knappt mjuka (3 minuter) i 1 liter vatten med 2 tsk salt. Ta upp med hålslev, låt rinna av.
2
Skala potatisarna och skär dem i grova bitar, koka dem 5 minuter i saltvattnet, ta upp, låt rinna av.
3
Skär under tiden paprikan i grova bitar. Skiva också squashen drygt centimetergrovt och dela skivorna i kvartar. Squashen behöver också förkoka 3-4 minuter i saltvattnet och rinna av ordentligt.
4
Blanda ingredienserna till grilloljan. Så här långt kan spetten förberedas i god tid.
5
Trä två spett till varje portion med omväxlande fisk (längshalverade spättafiléer kan rullas först) och de olika grönsakerna. Pensla med oljan och grilla tills fisken är helt färdig, 5-10 minuter.
6
Blanda ihop tsatsikin, den blir bara bättre av att stå och dra före servering.