Fiskspett med paprikatsatsiki

Du behöver 2 purjolökar vatten, salt 4-6 stora potatisar av fast sort 1 röd paprika 1 squash 400 g färsk eller tinad fiskfilé (spätta, torsk,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 purjolökar
    vatten, salt
    4-6 stora potatisar av fast sort
    1 röd paprika
    1 squash
    400 g färsk eller tinad fiskfilé (spätta, torsk, kolja)
    Grillolja:
    1/2 dl olivolja
    1 tsk salt
    2 krm nymalen vitpeppar
    1 tsk fint stötta fänkålsfrön
    rivet skal av

Gör så här

1
Ansa purjolökarna och skär dem i femcentimetersbitar, koka dem knappt mjuka (3 minuter) i 1 liter vatten med 2 tsk salt. Ta upp med hålslev, låt rinna av.

2
Skala potatisarna och skär dem i grova bitar, koka dem 5 minuter i saltvattnet, ta upp, låt rinna av.

3
Skär under tiden paprikan i grova bitar. Skiva också squashen drygt centimetergrovt och dela skivorna i kvartar. Squashen behöver också förkoka 3-4 minuter i saltvattnet och rinna av ordentligt.

4
Blanda ingredienserna till grilloljan. Så här långt kan spetten förberedas i god tid.

5
Trä två spett till varje portion med omväxlande fisk (längshalverade spättafiléer kan rullas först) och de olika grönsakerna. Pensla med oljan och grilla tills fisken är helt färdig, 5-10 minuter.

6
Blanda ihop tsatsikin, den blir bara bättre av att stå och dra före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top