Du behöver
- 1 st burk kikärter, 400 g (400 g)
- 3 st persiljekvist
- 1 krm salt
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 krm svartpeppar
- 0.5 dl purjolök skivad
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1.5 dl olja att steka i
Sås:
0.5 st matlagningsyoghurt bägare
1 tsk sambal oelek (stark chilisås)
Gör så här
Sila spadet av kikärterna och skölj dem under kallvatten. Skaka av vattnet. Lägg ärterna tillsammans med övriga ingredienser till falafelbiffarna i matberedaren och hacka ihop till en fin smet. Forma små biffar som steks i mycket olja i stekpanna. Låt droppa av på kökspapper. Smaka av yoghurten med sambal oelek. Ta inte för mycket sambal i början, bättre smaka av med mer sedan, eftersom smaken är stark och kommer efter. Bottna ljummet pitabröd med blandad sallad och lägg dit falafelbiffarna. Klicka på sås.
Att servera till:
Pitabröd och blandad sallad