Falafelbiffar med sambalsås

Du behöver 1 st burk kikärter, 400 g (400 g) 3 st persiljekvist 1 krm salt 0.5 tsk bakpulver 0.5 krm svartpeppar 0.5 dl purjolök...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st burk kikärter, 400 g (400 g)
  • 3 st persiljekvist
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 dl purjolök skivad
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl olja att steka i

Sås:

0.5 st matlagningsyoghurt bägare
1 tsk sambal oelek (stark chilisås)

Gör så här

Sila spadet av kikärterna och skölj dem under kallvatten. Skaka av vattnet. Lägg ärterna tillsammans med övriga ingredienser till falafelbiffarna i matberedaren och hacka ihop till en fin smet. Forma små biffar som steks i mycket olja i stekpanna. Låt droppa av på kökspapper. Smaka av yoghurten med sambal oelek. Ta inte för mycket sambal i början, bättre smaka av med mer sedan, eftersom smaken är stark och kommer efter. Bottna ljummet pitabröd med blandad sallad och lägg dit falafelbiffarna. Klicka på sås.


Kommentar:
Att servera till:
Pitabröd och blandad sallad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top