Lätt middagssallad

Du behöver 11 st mandelpotatis kokta 350 g skinka rökt i bit 1 st gul lök margarin eller smör 2.5 st hårdkokta ägg 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 11 st mandelpotatis kokta
  • 350 g skinka rökt i bit
  • 1 st gul lök
  • margarin eller smör
  • 2.5 st hårdkokta ägg
  • 1 st oliver burk gröna med pimiento

Dressing:

3 msk olivolja
1 msk vinäger ljus
1 krm salt
1 krm svartpeppar mald

Gör så här

1
Skiva potatisen och lägg ut skivorna på ett stort fat. Skär skinkan i strimlor och fördela över potatisen. Skiva löken och bryn den lätt i lite matfett. Häll på en skvätt vatten när löken fått färg och låt den sakta sjuda tills vattnet kokat bort.

2
Fördela löken över potatis och skinka. Rör/skaka ihop ingredienserna till dressing och ringla över salladen. Skär äggen i klyftor och lägg ut på salladsfatet.

3
Komplettera med gröna oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top