Chèvrepaj

Du behöver Pajbotten: 100 g smör 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1 msk kallt vatten Fyllning: 400 g chèvreost torr 3 dl crème fraîche...


8 portioner

Du behöver

Pajbotten:

100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:

400 g chèvreost torr
3 dl crème fraîche
3 st ägg
1 dl pinjenötter

Gör så här

1
Pajbotten: Smula smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och samla snabbt till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylskåp 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 22 cm i diameter. Nagga den. Grädda den i 10-15 minuter. Låt den svalna innan fyllningen läggs i.

2
Fyllning: Smula sönder chèvren och fördela den i pajskalet. Vispa samman crème fraîche och ägg och häll över. Strö över nötterna. Grädda i cirka 30 minuter tills fyllningen stelnat.


Kommentar:
Komplettera kräftorna med våra härliga, ljumma ostpajer, en blandad sallad och en underbar marängefterrätt!
Chèvre är en fransk getost som ligger på rulle. Det finns några krämigare getostar men de är svåra att smula sönder och passar därför inte så bra i den här pajen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top