Läsar-recept

Asieninspirerat kycklingspett

Du behöver 4 kycklingfiléer 1/2 dl sesamfrön 1 vardera av gul och röd paprika 4 stora färska champinjoner 1 purjolök 1-2 msk olja salt Marinad:...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 vardera av gul och röd paprika
  • 4 stora färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1-2 msk olja
  • salt
  • Marinad:
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl mörk baksirap
  • 1/2 dl japansk soya
  • 2-3 stora vitlöksklyftor
  • 1-2 msk färskriven ingefära
  • peppar av valfri sort

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär filéerna i 4-5 bitar och lägg dem i marinaden minst 1 tim, gärna mer i kylskåpet.Trä upp kycklingbitarna på 4 spett och strö över sesamfrön runt om.

2
Skölj,kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj och ansa champinjonerna. Skölj, ansa och skär purjolöken i bitar. Trä upp grönsakerna på separata grönsaksspett som penslas med lite olja. Salta lätt. Grilla kycklingspetten 10-15 min på grillen/i ugnen (250 grader) och något kortare tid för grönsaksspetten. Vänd spetten en gång efter halva tiden.

3
Servera de nygrillade spetten med jasminris. Om man vill ha nån sås till passar det utmärkt med tzatziki och färdigköpta såser på flaska som t.ex. teriyakisås och thailändsk söt-sur sås. Smaklig måltid!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Välj tillbehör som passar vid ev. allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top