Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 vardera av gul och röd paprika
- 4 stora färska champinjoner
- 1 purjolök
- 1-2 msk olja
- salt
- Marinad:
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 1 dl mörk baksirap
- 1/2 dl japansk soya
- 2-3 stora vitlöksklyftor
- 1-2 msk färskriven ingefära
- peppar av valfri sort
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär filéerna i 4-5 bitar och lägg dem i marinaden minst 1 tim, gärna mer i kylskåpet.Trä upp kycklingbitarna på 4 spett och strö över sesamfrön runt om.
2
Skölj,kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj och ansa champinjonerna. Skölj, ansa och skär purjolöken i bitar. Trä upp grönsakerna på separata grönsaksspett som penslas med lite olja. Salta lätt. Grilla kycklingspetten 10-15 min på grillen/i ugnen (250 grader) och något kortare tid för grönsaksspetten. Vänd spetten en gång efter halva tiden.
3
Servera de nygrillade spetten med jasminris. Om man vill ha nån sås till passar det utmärkt med tzatziki och färdigköpta såser på flaska som t.ex. teriyakisås och thailändsk söt-sur sås. Smaklig måltid!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj tillbehör som passar vid ev. allergi.