Du behöver
- Pajdeg:
- 3 1/2 dl kärnvetemjöl
- 75 g smör eller margarin
- 1 1/2 dl kesella mager
- 1/2 tsk salt
- 2-3 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 150 g Kvibille gräddädel
- 1 dl riven cheddarost
- 1 tsk salt
- lite nymalen vitpeppar
- 10-12 grovhackade valnötter
- Till servering:
- 1 dl grovhackade valnötter
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren. Ta upp degen, rulla den till en boll på mjölat bord och kavla ut den till en cirkel. Lägg den i en rund pajform med löstagbara kanter (cirka 25 cm). Nagga pajskalet i botten och sätt in formen i kylen.
2
Vispa ihop ägg och mjölk med den smulade ädelosten, cheddarosten, kryddor och de hackade valnötterna. Häll fyllningen i pajskalet, grädda pajen i ugnens nedre del cirka 45 minuter tills äggstanningen stelnat och servera pajen ljummen, överströdd med grovhackade valnötter.