Kvibillepaj

Du behöver Pajdeg: 3 1/2 dl kärnvetemjöl 75 g smör eller margarin 1 1/2 dl kesella mager 1/2 tsk salt 2-3 msk kallt vatten Fyllning:...


4 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 3 1/2 dl kärnvetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl kesella mager
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g Kvibille gräddädel
  • 1 dl riven cheddarost
  • 1 tsk salt
  • lite nymalen vitpeppar
  • 10-12 grovhackade valnötter
  • Till servering:
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren. Ta upp degen, rulla den till en boll på mjölat bord och kavla ut den till en cirkel. Lägg den i en rund pajform med löstagbara kanter (cirka 25 cm). Nagga pajskalet i botten och sätt in formen i kylen.

2
Vispa ihop ägg och mjölk med den smulade ädelosten, cheddarosten, kryddor och de hackade valnötterna. Häll fyllningen i pajskalet, grädda pajen i ugnens nedre del cirka 45 minuter tills äggstanningen stelnat och servera pajen ljummen, överströdd med grovhackade valnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top