Du behöver
- 2 st couscous vatten
- 1 pkt bacon 1-2 msk smör
- 175 g kalvlever i riktigt tunna skivor
- salt vitpeppar
- kapris stor eller liten
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk olja kinesisk
- 0.5 dl sherry (alt portin, madeira, marsala)
Gör så här
1
Låt couscousen svälla med hett vatten enligt paketets anvisning.
2
Stek baconen i torr, ganska het stekpanna, tag upp och låt rinna av på kökspapper. Smaksätt gärna couscousen med lite baconflott i stället för olja.
3
Diska ur stekpannan och hetta upp den igen med smör tills det börjar brynas. Stek leverskivorna hastigt på hög värme, bara tills de fått lite brynt yta. Salta och peppra levern och lägg genast upp på värmda tallrikar med couscous. Garnera med bacon och kapris och vispa hastigt ur stekpannan med vatten, soja och vin. Skeda skyn över bacon och lever.