Aioli

Du behöver 3.5 st vitlöksklyftor 2 st äggulor 2 dl olja med neutral smak, t ex raps- eller solrosolja 0.5 msk vitvinsvinäger 0.5 tsk salt...


6 portioner

Du behöver

  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st äggulor
  • 2 dl olja med neutral smak, t ex raps- eller solrosolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan aiolin skära sig.

2
Pressa vitlöksklyftorna ner i en bunke och rör i gulorna.

3
Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig vispning, så att aiolin blir tjock och krämig som en majonnäs. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

4
Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top