Kokospaj med ananasfyllning

Du behöver Pajdeg: 1 dl riven kokos 3 dl vetemjöl 2 msk socker 100 g smör eller margarin 1 dl kesella 1 msk vatten Fyllning:...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

1 dl riven kokos
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
1 dl kesella
1 msk vatten

Fyllning:

1 st ananas (430 g) krossad
1 st ägg
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 dl lätt crème fraiche

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Rosta kokosen i en het torr stekpanna tills den får en fin gulbrun ton. Låt den kallna.

2
Lägg mjöl, socker och små bitar av matfettet i en skål. Hacka samman allt till en grynig massa. Det går snabbt i en matberedare.

3
Tillsätt kesella och kokos. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Eventuellt kan man behöva tillsätta knappt en matsked vatten för att få ihop degen.

4
Tryck ut degen i en pajform som är cirka 24 centimeter i diameter. Nagga. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 12 minuter.

5
Låt ananasen rinna av väl.

6
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ner potatismjölet. Rör försiktigt ner creme fraiche och blanda ananasen i smeten.

7
Häll fyllningen i pajskalet.

8
Grädda i nedre delen av ugnen,

9
225 grader 20–25 minuter. Täck kanterna med folie om de ser ut att bli mörka.

10
Låt svalna. Pudra över florsocker.

11
Bjud pajen ljummen med vispad grädde eller glass.


Kommentar:
Gör glutenfri kokospaj så här:
Ersätt vetemjölet med samma mängd fin glutenfri mjölblandning baserad på vetestärkel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top