Picknicksallad

Du behöver 1 förpackning (600 g) djupfryst blomkål 1 förpackning (600 g) djupfrysta salladsgrönsaker (ärter, majs, paprika och saltgurka med kryddlag) extra saltgurka gräslök eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 förpackning (600 g) djupfryst blomkål
  • 1 förpackning (600 g) djupfrysta salladsgrönsaker (ärter, majs, paprika och saltgurka med kryddlag)
  • extra saltgurka
  • gräslök eller gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • ca 2 dl vispgrädde som vispas

Gör så här

1
Koka blomkålen enligt beskrivning på förpackningen. Vänd ner den i den frysta salladsgrönsaksblandningen tillsammans med extra saltgurka i tärningar och klippt eller tärnad lök. Smaka av med salt, peppar och socker.

2
Vispa grädden och servera den till eller i salladen.


Kommentar:
Till salladen passar det bra med några korvar, bröd, extra tomater, frisésallat och gurka.
Att blanda blomkålen med frysta salladsgrönsaker ger en sval, god sallad vid framkomsten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top