Du behöver
- 2 st chorizokorvar skurna i slantar
- 1 st lök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st paprika strimlad
- vitkål i strimlor
- 0.5 l vatten
- 1 st buljongtärning kött- eller grönsakssmak
- 0.5 st bönor ca 150 g
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Stek korven, löksorterna och grönsakerna i en gryta i ett par minuter.
2
Slå på vatten, lägg i buljongtärningen och låt koka i tio minuter på medelvärme.
3
Lägg i bönorna på slutet och smaka av med salt och peppar. Tillför eventuellt mer vatten.
4
Servera med vitt bröd med ostpålägg. Avsluta med en fruktsallad med matlagningsyoghurt smaksatt med lite honung.
Kidneybönan kallas den mörkröda bönan p g a dess njurliknande form. Den har en härlig konsistens och passar utmärkt i soppor, grytor och sallader.