Ungersk bondsoppa med chorizo

Du behöver 2 st chorizokorvar skurna i slantar 1 st lök finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 st paprika strimlad vitkål i strimlor 0.5 l...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st chorizokorvar skurna i slantar
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st paprika strimlad
  • vitkål i strimlor
  • 0.5 l vatten
  • 1 st buljongtärning kött- eller grönsakssmak
  • 0.5 st bönor ca 150 g
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Stek korven, löksorterna och grönsakerna i en gryta i ett par minuter.

2
Slå på vatten, lägg i buljongtärningen och låt koka i tio minuter på medelvärme.

3
Lägg i bönorna på slutet och smaka av med salt och peppar. Tillför eventuellt mer vatten.

4
Servera med vitt bröd med ostpålägg. Avsluta med en fruktsallad med matlagningsyoghurt smaksatt med lite honung.


Kommentar:
Kidneybönan kallas den mörkröda bönan p g a dess njurliknande form. Den har en härlig konsistens och passar utmärkt i soppor, grytor och sallader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top