Kall potatissallad med matjessill

Du behöver 4.5 st kokta färskpotatisar 100 g sockerärter 0.5 st knippa rädisor salt och vitpeppar Dressing: 3 msk olivolja (oliv)olja 1 msk vinäger eller...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4.5 st kokta färskpotatisar
  • 100 g sockerärter
  • 0.5 st knippa rädisor
  • salt och vitpeppar

Dressing:

3 msk olivolja (oliv)olja
1 msk vinäger eller citronsaft
1 msk hackad rödlök
strösocker ca 1 tsk + 1 krm salt

Att äta till:

1 st matjessillfiléer (200 g)
100 g rödbetor inlagda

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i jämntjocka skivor. Förväll sockerärtsskidor i kokande vatten cirka 1 minut. Spola dem kalla, låt droppa av och skär skidorna i mindre bitar. Varva potatisskivor med

2
sockerärtor, rädisskivor, salt och peppar.

3
Rör samman dressingen och skeda den över salladen.

4
Sila lagen av matjessillbitarna och lägg upp dem på två tallrikar tillsammans med

5
salladsblad och avdroppade rödbetsskivor. Servera potatissalladen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top