Misosoppa

Du behöver 6 dl dashibuljong, se recept 2.5 msk misopasta (gjord av jästa sojabönor) 1 dl naturell tofu (sojabönspasta) 0.5 dl wakamealger 0.5 msk salladslök...


3 portioner

Du behöver

6 dl dashibuljong, se recept

2.5 msk misopasta (gjord av jästa sojabönor)
1 dl naturell tofu (sojabönspasta)
0.5 dl wakamealger
0.5 msk salladslök strimlad

Dashi

1 l vatten
10 cm konbu avtorkad med en fuktig trasa
15 g bonitoblad

Gör så här

1
Koka upp buljongen och rör ner pastan. Skär tofun i kuber (2 x 2 centimeter). Spola algerna i vatten. Fördela tofu, salladslök och alger i skålar. Häll på av den heta buljongen.

2

3
Dashi:

4
Slå vattnet över konbun och värm sakta. Innan det börjar koka, ta bort bladet, annars blir buljongen besk. Lägg bonitobladen i buljongen och låt dem sakta sjunka till kastrullens botten. Det tar 20–30 minuter. Sila buljongen genom en handduk eller ett kaffefilter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top