Tempurafriterade grönsaker med citrusdoppsås

Du behöver 0.75 tsk sesamolja 2 msk risvinäger 0.5 msk strösocker salt 0.5 st citron saft och rivet skal 5 msk soja 2 dl tempuramjöl...


3 portioner

Du behöver

  • 0.75 tsk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • salt
  • 0.5 st citron saft och rivet skal
  • 5 msk soja
  • 2 dl tempuramjöl
  • 2 dl vetemjöl till grönsakerna
  • 1 st äggula
  • 3 dl isvatten
  • olja till fritering
  • 1 st röd paprika skuren i 2 cm breda strimlor
  • 1 st röd lök skuren i klyftor
  • 9 st shiitakesvamp klipp bort stammarna
  • 9 st ostronskivling riven i bitar

Gör så här

1
Blanda sesamolja till dressingen med vinäger, socker, salt, citron och soja till citrusdoppsåsen. Ställ kallt. Blanda till tempuramjöl enligt anvisningarna på förpackningen eller blanda med ätpinnar och, försiktigt, vetemjöl med äggula och vatten. Frityrsmeten ska vara kall.

2
Hetta upp oljan till 175 grader. Mjöla lätt paprika, lök och svamp och doppa dem sedan i frityrsmeten. När ytan på grönsakerna är frasigt, ta upp och njut dem genast doppade i citrussåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top