Potatisplättar med finskuren lammstek

Du behöver 6 kokta potatisar 4 dl mjölk 4 ägg 2 dl vetemjöl 1–2 tsk salt smör 8 tomater 100 g fetaost sallad 250 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 kokta potatisar
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1–2 tsk salt
  • smör
  • 8 tomater
  • 100 g fetaost
  • sallad
  • 250 g finskuren lammstek provencale
  • 4 skivor grovt bröd

Gör så här

1
Mosa potatisen, och vispa samman med mjölk, ägg och mjöl. Smaka av med salt.

2
Värm en plättlagg, klicka i smör och stek gyllene på båda sidorna. Det går även att steka i vanlig panna om du lägger i stansring, pepparkaksmått eller runda formar för stekta ägg.

3
Skär tomaterna i kuber, smula över fetaost. Lägg i en salladsskål och stick i salladsblad.

4
Servera med kallskuren lammstek från charken samt grovt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top