Du behöver
- 400 g tomater gärna körsbärstomater
- 1 st aubergine liten
- 2 st squash små
- 3 st paprikor små
- 1 st fänkålsstånd
- 1 st rödlök medelstor
- 2 st vitlöksklyftor rejäla
- 1 dl basilikablad
- 2 msk olivolja
- 3 dl couscous
- 3 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 4 msk saft eller citron
- 2 st tomatpuré rågade msk
- 1 st kajennpeppar knapp tsk
- 2 msk spiskummin mald
- salt lite
- 1 st isbergssallad litet huvud
- 100 g fårost i tärningar
Gör så här
1
Ansa tomater, aubergine, squash, paprika, fänkål och rödlök och skär dem i bitar. Lägg dem på en ugnsplåt (förslagsvis på bakplåtspapper) och strö över finhackad vitlök, finskuren basilika, lite salt och olivolja. Rör om så att grönsaker, kryddor och olja blandas. Rosta i ugnen i 250 grader cirka 30 minuter.
2
Gör under tiden ordning couscous. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i grynen när vattnet kokar och lyft sedan kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i cirka 6 minuter.
3
Rör ihop olivolja, lime- eller citronsaft, tomatpuré, kajennpeppar, spiskummin till dressing i en liten skål. Smaka av med salt.
4
Blanda salladen i en stor salladsskål ihop de ljumma couscousgrynen, fårosttärningarna och de rostade grönsakerna med lätt hand. Häll 2/3 av dressingen över. Toppa skålen med sallad och avsluta med att ringla den sista tredjedelen dressing överst.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.