Läsar-recept

Couscoussallad

Du behöver 400 g tomater gärna körsbärstomater 1 st aubergine liten 2 st squash små 3 st paprikor små 1 st fänkålsstånd 1 st rödlök...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g tomater gärna körsbärstomater
  • 1 st aubergine liten
  • 2 st squash små
  • 3 st paprikor små
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st rödlök medelstor
  • 2 st vitlöksklyftor rejäla
  • 1 dl basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk saft eller citron
  • 2 st tomatpuré rågade msk
  • 1 st kajennpeppar knapp tsk
  • 2 msk spiskummin mald
  • salt lite
  • 1 st isbergssallad litet huvud
  • 100 g fårost i tärningar

Gör så här

1
Ansa tomater, aubergine, squash, paprika, fänkål och rödlök och skär dem i bitar. Lägg dem på en ugnsplåt (förslagsvis på bakplåtspapper) och strö över finhackad vitlök, finskuren basilika, lite salt och olivolja. Rör om så att grönsaker, kryddor och olja blandas. Rosta i ugnen i 250 grader cirka 30 minuter.

2
Gör under tiden ordning couscous. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i grynen när vattnet kokar och lyft sedan kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i cirka 6 minuter.

3
Rör ihop olivolja, lime- eller citronsaft, tomatpuré, kajennpeppar, spiskummin till dressing i en liten skål. Smaka av med salt.

4
Blanda salladen i en stor salladsskål ihop de ljumma couscousgrynen, fårosttärningarna och de rostade grönsakerna med lätt hand. Häll 2/3 av dressingen över. Toppa skålen med sallad och avsluta med att ringla den sista tredjedelen dressing överst.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top