Fiskpaella

Du behöver 2 tsk curry 2 tsk smör 2 st vårlök eller 1/2 späd purjo 3 prt basmatiris 1 tsk salt 1 st lagerblad risvatten...


2 portioner

Du behöver

  • 2 tsk curry
  • 2 tsk smör
  • 2 st vårlök eller 1/2 späd purjo
  • 3 prt basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • risvatten enligt paketets anvisning
  • 1 st torskfilé portionsbit tinad
  • 1 st laxfilé portionsbit tinad
  • 2 st crabsticks
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 dl frysta ärtor

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt
0.75 tsk salt
kajennpeppar
limefrukt rivet skal av 1

Gör så här

1
Fräs curryn i fettet med purjo och risgryn någon minut. Salta, lägg i lagerblad och slå på vatten. Rör om och låt koka upp. Sjud på mycket svag värme under tättslutande lock 10 minuter.

2
Dela under tiden fiskbitar och crabsticks i munsbitar. Grovtärna paprikan. Lägg allt, även ärtorna, på riset och fortsätt sjuda på något högre värme tills ris och fisk är färdiga, cirka fem minuter.

3
Blanda salt och en gnutta kajenn, liksom rivet limeskal i yoghurten, som serveras till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top