Hummersallad

Du behöver 2 st hummer kokt 1 st knippa sparris ca 500 g 2 st stånd endiver rucolasallad 2 st avokado 2-3 stycken Dressing: 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st hummer kokt
  • 1 st knippa sparris ca 500 g
  • 2 st stånd endiver
  • rucolasallad
  • 2 st avokado 2-3 stycken

Dressing:

0.5 dl olivolja
1 dl solrosolja
2 tsk dijonsenap
2 msk vinäger
salt och peppar
0.5 dl hackad gräslök

Toast:

4 skiva vitt bröd
200 g färskost
50 g forellrom
svartpeppar

Gör så här

Klyv humrarna på längden och ta bort tarmen. Ta ur köttet och skär det i mindre bitar. Knäck klorna. Ta bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär resten i centimeterstora bitar. Lägg dem i kokande vatten och koka 3 minuter. Låt rinna av. Dela salladen i mindre bitar och skölj den. Gröp ur och klyfta avokadorna. Blanda ingredienserna i en salladsskål eller i fyra portionsskålar. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Rosta brödet. Rör samman färskosten med forellrommen och fördela på bröden. Servera salladen med dressing och toast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top