Lövbiffsrulader med honungssky

Du behöver 4 stora tunna lövbiffar svartpeppar ca 100 g getost av camemberttyp krympt bomullssnöre 4 lagerblad salt smör att steka i Sky: 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora tunna lövbiffar
    svartpeppar
    ca 100 g getost av camemberttyp
    krympt bomullssnöre
    4 lagerblad
    salt
    smör att steka i
    Sky:
    1 dl hett vatten
    1 tsk mörk såsredning
    1 tsk kalvfond
    1 msk ljus honung
    1/2 tsk (hallon)vinäger

Gör så här

1
Krydda lövbiffarnas ena sida med nymalen svartpeppar, fördela osten i en sträng tvärsöver varje köttskivas ena kortsida. Rulla in osten i biffarna och knyt ihop dem med ett lagerblad innanför varje rosett.

2
Salta och svartpeppra ruladerna utvändigt och stek dem runtom i brynt smör. Ta upp, håll varmt under lock eller alfolie.

3
Späd i stekpannan med vatten, vispa i redning, fond, honung och vinäger. Smaka av med salt om så behövs.

4
Slå skyn över ruladerna och servera med pasta eller pressad potatis.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top