Grillad getost med örtkrutong på salladsbädd

Du behöver 2.5 st bladsallad sorters och gärna färska örter t ex oregano eller basilika 1 msk olivolja 2 skiva formfranska skurna i små tärningar...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st bladsallad sorters och gärna
  • färska örter t ex oregano eller basilika
  • 1 msk olivolja
  • 2 skiva formfranska skurna i små tärningar
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 nypa salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Skölj salladen och låt den rinna av. Riv salladen i mindre bitar.

2
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek brödtärningar med timjan och salt tills de är gyllenbruna. Lägg krutongerna på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.

3
Lägg getosten i en oljad ugnssäker form och grilla osten ett par minuter.

4
Lägg blandsallad och krutonger på en tallrik och toppa med den grillade getosten. Ringla över lite olivolja och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top