Du behöver
- 1 st aubergine tärnad
- 1 tsk salt
- 1 st gurka urkärnad och tärnad
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 msk ättika 12 %
- 1 dl röda linser
- 1 st zucchini tärnad
- 10 st champinjoner skivade
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk matolja
- 2 tsk currypasta
- 0.5 tärning grönsaksbuljongtärning eller 1 dl vatten + 1 msk grönskasfond
- 1.5 dl kokosmjölk lätt
- 2.5 st tomater i bitar
- salt och peppar
- 3 dl basmatiris
Gör så här
1
Salta auberginen och låt dra i 15 minuter.
2
Lägg gurkan i en djup tallrik. Tillsätt salt, socker och ättika. Blanda och låt dra i väntan på att det övriga ska bli färdigt.
3
Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna med olja. Tillsätt currypasta, vatten, fond och kokosmjölk. Koka ihop i 2 minuter, rör i linser och tomat. Krydda med salt och peppar.
4
Servera med nykokt basmatiris och gurkan.
Blanda en tärnad gurka med 1/2 tesked salt, 1 tesked socker och 1 matsked ättika. Bryter fint till curryn.