Vegocurry med kokosmjölk

Du behöver 1 st aubergine tärnad 1 tsk salt 1 st gurka urkärnad och tärnad 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk ättika 12...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine tärnad
  • 1 tsk salt
  • 1 st gurka urkärnad och tärnad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ättika 12 %
  • 1 dl röda linser
  • 1 st zucchini tärnad
  • 10 st champinjoner skivade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk currypasta
  • 0.5 tärning grönsaksbuljongtärning eller 1 dl vatten + 1 msk grönskasfond
  • 1.5 dl kokosmjölk lätt
  • 2.5 st tomater i bitar
  • salt och peppar
  • 3 dl basmatiris

Gör så här

1
Salta auberginen och låt dra i 15 minuter.

2
Lägg gurkan i en djup tallrik. Tillsätt salt, socker och ättika. Blanda och låt dra i väntan på att det övriga ska bli färdigt.

3
Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna med olja. Tillsätt currypasta, vatten, fond och kokosmjölk. Koka ihop i 2 minuter, rör i linser och tomat. Krydda med salt och peppar.

4
Servera med nykokt basmatiris och gurkan.


Kommentar:
Blanda en tärnad gurka med 1/2 tesked salt, 1 tesked socker och 1 matsked ättika. Bryter fint till curryn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top