Medelhavssallad

Du behöver 2.5 st sallad 2-3 valfria salladssorter 2 st rucolasallad tråg 1 kruka basilika 2 st kronärtskockshjärtan à 400 g 3 st pimentón 3...


10 portioner

Du behöver

  • 2.5 st sallad 2-3 valfria salladssorter
  • 2 st rucolasallad tråg
  • 1 kruka basilika
  • 2 st kronärtskockshjärtan à 400 g
  • 3 st pimentón 3 burkar à 200 g
  • 10 st plommontomater tomater
  • 40 st oliver kärnfria svarta
  • 30 st kapris stora
  • havssalt
  • peppar

Gör så här

1
Skölj, torka och riv salladssorterna. Klipp ner basilikabladen, spara några till garnering. Häll upp kronärtskockshjärtan och pimenton i ett durkslag så att spaden får rinna av ordentligt. Dela hjärtana i fyra bitar och strimla paprikan. Klyv, kärna ur och skär tomaterna i stora tärningar. Dela oliverna.

2
Fördela och blanda om allt inklusive kaprisen i två stora salladsskålar. Strö över salt och mal över peppar. Blanda igen. Servera med örtdressing separat.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.
Förbered alla ingredienserna hemma och ta med dem i separata plastpåsar. Blanda på plats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top