Du behöver
- 2.5 st sallad 2-3 valfria salladssorter
- 2 st rucolasallad tråg
- 1 kruka basilika
- 2 st kronärtskockshjärtan à 400 g
- 3 st pimentón 3 burkar à 200 g
- 10 st plommontomater tomater
- 40 st oliver kärnfria svarta
- 30 st kapris stora
- havssalt
- peppar
Gör så här
1
Skölj, torka och riv salladssorterna. Klipp ner basilikabladen, spara några till garnering. Häll upp kronärtskockshjärtan och pimenton i ett durkslag så att spaden får rinna av ordentligt. Dela hjärtana i fyra bitar och strimla paprikan. Klyv, kärna ur och skär tomaterna i stora tärningar. Dela oliverna.
2
Fördela och blanda om allt inklusive kaprisen i två stora salladsskålar. Strö över salt och mal över peppar. Blanda igen. Servera med örtdressing separat.
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.
Förbered alla ingredienserna hemma och ta med dem i separata plastpåsar. Blanda på plats.