Gyllene rårakor

Du behöver 1/2 dl tunt skivad purjo 2 msk smör eller margarin 2 morötter 8 potatisar, mjölig sort rivet skal av 1/2 citron 2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl tunt skivad purjo
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 morötter
  • 8 potatisar, mjölig sort
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk grov svensk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • olja eller flytande margarin

Gör så här

1
Fräs purjon i smör eller margarin tills purjon sjunker ihop. Ställ åt sidan.

2
Skala morötter och potatisar. Finriv dem i matberedaren.

3
Blanda ner den frästa purjon. Krydda med citronskal, senap och salt. Vispa samman ägget och tillsätt det tillsammans med mjölet.

4
Hetta upp stekpannan på medelvarm platta och pensla med olja eller margarin. Skeda smeten som plättar (de flyter ut lite) i pannan. Vänd när ytan börjar stelna och grädda tills potatis- och morotsstrimlor mjuknat. Håll rårakorna varma på ett fat i ugnen vartefter de gräddas.

5
Serveras som ensamrätt med ört- eller chilikryddad keso och sallad, eller till stekt fläsk eller kasslerkotletter med lingonsylt.


Kommentar:
Fler fina potatisrecept hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top