Du behöver
- 1/2 dl tunt skivad purjo
- 2 msk smör eller margarin
- 2 morötter
- 8 potatisar, mjölig sort
- rivet skal av 1/2 citron
- 2 tsk grov svensk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
- 1 msk vetemjöl
- olja eller flytande margarin
Gör så här
1
Fräs purjon i smör eller margarin tills purjon sjunker ihop. Ställ åt sidan.
2
Skala morötter och potatisar. Finriv dem i matberedaren.
3
Blanda ner den frästa purjon. Krydda med citronskal, senap och salt. Vispa samman ägget och tillsätt det tillsammans med mjölet.
4
Hetta upp stekpannan på medelvarm platta och pensla med olja eller margarin. Skeda smeten som plättar (de flyter ut lite) i pannan. Vänd när ytan börjar stelna och grädda tills potatis- och morotsstrimlor mjuknat. Håll rårakorna varma på ett fat i ugnen vartefter de gräddas.
5
Serveras som ensamrätt med ört- eller chilikryddad keso och sallad, eller till stekt fläsk eller kasslerkotletter med lingonsylt.
Fler fina potatisrecept hittar du om du klickar på länkarna!