Okracurry

Du behöver 400 g okra 2 msk rapsolja (raps)olja 1 st gul lök finhackad 1.5 tsk garam masala 0.5 tsk gurkmeja 1 st burk hela...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g okra
  • 2 msk rapsolja (raps)olja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 0.75 tsk salt

Gör så här

1
Skölj okrabaljorna och torka av dem. Skär bort spets och stjälkfäste. Dela varje balja i 2-3 bitar.

2
Hetta upp olja i traktörpanna och fräs löken blank och mjuk. Tillsätt garam masala och gurkmeja. Fräs ett par minuter.

3
Häll tomaterna med sitt spad i pannan. Salta. Vänd ner okrabitarna och rör om. Koka under lock 8 minuter tills okran är knappt mjuk. Den sväller och drar åt sig all vätska och får aningen hal konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top