Du behöver
- 500 g brysselkål (den frysta går bra)
- 250 g vattenkastanjer
- 2 st lökar skivade röda
- 2 msk rapsolja eller liknande
- sesamolja (2 msk sesamolja)
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk soja
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- citronsaft ev. lite pressad
- salt
- solrosfrön rostade
Gör så här
1
Fräs grönsakerna i rapsoljan i het panna eller wok. (Använder du en wok, häll i sesamoljan efter en stund, annars bränns blandningen väldigt lätt.) Fräs grönsakerna 7-8 minuter.
2
Häll på sweet chilisås, soja, vitlök och eventuellt lite pressad citronsaft mot slutet. Salta om det behövs och strö över rostade solrosfrön.
3
Gott som ensamrätt, men passar även som tillbehör till fågel eller fläskkött.
Receptet är taget ur kokboken “Format” (Bokförlaget Max Ström) från restauragen med samma namn.