Vattenkastanj och brysselkål

Du behöver 500 g brysselkål (den frysta går bra) 250 g vattenkastanjer 2 st lökar skivade röda 2 msk rapsolja eller liknande sesamolja (2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål (den frysta går bra)
  • 250 g vattenkastanjer
  • 2 st lökar skivade röda
  • 2 msk rapsolja eller liknande
  • sesamolja (2 msk sesamolja)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • citronsaft ev. lite pressad
  • salt
  • solrosfrön rostade

Gör så här

1
Fräs grönsakerna i rapsoljan i het panna eller wok. (Använder du en wok, häll i sesamoljan efter en stund, annars bränns blandningen väldigt lätt.) Fräs grönsakerna 7-8 minuter.

2
Häll på sweet chilisås, soja, vitlök och eventuellt lite pressad citronsaft mot slutet. Salta om det behövs och strö över rostade solrosfrön.

3
Gott som ensamrätt, men passar även som tillbehör till fågel eller fläskkött.


Kommentar:
Receptet är taget ur kokboken “Format” (Bokförlaget Max Ström) från restauragen med samma namn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top