Du behöver
- 300 g pasta
- 1 pkt bacon (140 g) i småbitar
- 300 g köttbullar färdiga
- 120 g champinjoner
- 3.5 st tomater
Gör så här
1
Välj en trevlig, lite tjockväggig pastasort – eller ett par, med lika koktid. Koka pastan nätt och jämnt mjuka i saltat vatten (2 teskedar salt per liter vatten). Häll av kokvattnet och spola i kallvatten. Låt rinna av i sil.
2
Stek bacon i stor stekpanna på nästan högsta värmen. Ta upp när det ser lagom stekt ut, lägg på dubbelt kökspapper, som suger upp överflödigt fett. Stek köttbullarna snygga och varma i baconfettet i stekpannan.
3
Skär foten av svampen, borsta bort jord och halvera eller kvarta svamparna. Stek dem med köttbullarna.
4
Dela tomaterna i grova munsbitar. Blanda pasta, svamp, bacon och köttbullar med tomat. Servera med senapsdressing och färskt bröd.