Köttbullssallad med senapsdressing

Du behöver 300 g pasta 1 pkt bacon (140 g) i småbitar 300 g köttbullar färdiga 120 g champinjoner 3.5 st tomater Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta
  • 1 pkt bacon (140 g) i småbitar
  • 300 g köttbullar färdiga
  • 120 g champinjoner
  • 3.5 st tomater

Gör så här

1
Välj en trevlig, lite tjockväggig pastasort – eller ett par, med lika koktid. Koka pastan nätt och jämnt mjuka i saltat vatten (2 teskedar salt per liter vatten). Häll av kokvattnet och spola i kallvatten. Låt rinna av i sil.

2
Stek bacon i stor stekpanna på nästan högsta värmen. Ta upp när det ser lagom stekt ut, lägg på dubbelt kökspapper, som suger upp överflödigt fett. Stek köttbullarna snygga och varma i baconfettet i stekpannan.

3
Skär foten av svampen, borsta bort jord och halvera eller kvarta svamparna. Stek dem med köttbullarna.

4
Dela tomaterna i grova munsbitar. Blanda pasta, svamp, bacon och köttbullar med tomat. Servera med senapsdressing och färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top