Örtmarinerad feta med grillade körsbärstomater

Du behöver Örtmarinerad feta: 400 g fetaost skuren i större bitar 2 msk torkade örter t ex oregano, timjan, rosmarin eller körvel 1.5 st chilipeppar...


4 portioner

Du behöver

Örtmarinerad feta:

400 g fetaost skuren i större bitar
2 msk torkade örter t ex oregano, timjan, rosmarin eller körvel
1.5 st chilipeppar halverade
1 tsk svartpeppar grovmalen
2 dl olivolja

Grillade körsbärstomater:

22.5 st körsbärstomater halverade
1 krm salt
1 krm socker
svartpeppar lite grovmalen
1.5 msk olivolja

Gör så här

1
Örtmarinerad feta:

2
Lägg fetaosten i en inläggningsburk av glas. Lägg i torkade kryddor, chili och svartpeppar. Häll i olja så det täcker osten. Tillslut burken och låt osten dra till sig smaken av övriga ingredienser. Gärna minst en dag före.

3

4
Grillade körsbärstomater:

5
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg de halverade tomaterna på en plåt. Krydda med salt, socker och svartpeppar.

6
Ringla över olivolja och ställ dem i ugnen i cirka 20–25 minuter, tills tomaterna är lätt grillade men inte för uttorkade.

7
Servera tomaterna med den marinerade fetaosten och gärna lite färskt bröd.


Kommentar:
Vid allergi välj glutenfritt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top