Tofusallad

Du behöver 250 g fast tofu i tärningar 200 g champinjoner skivade 1 msk olivolja 250 g broccoli bruten i mindre bitar 1 st grönsallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g fast tofu i tärningar
  • 200 g champinjoner skivade
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli bruten i mindre bitar
  • 1 st grönsallad av valfri sort
  • 2 dl majskorn
  • 4 st ananasringar skurna i mindre bitar
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk olivolja mild
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

bröd färskt och frukt

Gör så här

1
Stek tofu och champinjoner i oljad stekpanna på medelhög värme.

2
Koka upp en kastrull med vatten och låt broccolin koka i 1 minut, kyl direkt ner i kallt vatten.

3
Lägg sallad, majskorn, ananas och broccoli på en tallrik och toppa med tofu och champinjoner.

4
Blanda senap, vinäger och olja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och servera med färskt bröd och en frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top