Ugnsrostad potatis

Du behöver 1 kg potatis små 1 msk olja 1 tsk salt 100 g rucolasallad 20 st oliver svarta med kärnor vinägrett citron saften från...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis små
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 100 g rucolasallad
  • 20 st oliver svarta med kärnor
  • vinägrett
  • citron saften från 1/2
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

1
Skrubba och halvera potatisen. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över oljan.

2
Strö över saltet och stek potatisen mitt i ugnen i 250 grader, cirka 20 minuter.

3
Blanda samman ingredienserna till vinägretten.

4
Blanda potatisen med sallad och oliver och häll vinägretten över.

5
Servera potatisen till grillade eller stekta lamm- eller fläskkotletter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top