Havrekex med koriander

Du behöver 100 g smör 1 dl mjölk 2.5 dl havregryn 0.5 dl havrekli 1 msk korianderfrö mixade eller finstötta 1.5 dl vetemjöl 1 tsk...


30 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekli
  • 1 msk korianderfrö mixade eller finstötta
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

1
Smält smöret, blanda i mjölken. Rör samman gryn, kli och koriander i en bunke. Häll på smörspadet och rör om. Låt stå 15 minuter i rumstemperatur.

2
Blanda i mjöl, bakpulver, salt och socker, arbeta snabbt samman till en smidig deg.

3
Dela den mitt itu och kavla varje halva till en platta om sådär 20 x 25 centimeter. Nagga tätt eller dra över med kruskavel. Ta ut kex med kakform eller ett glas, omkring 7 centimeter tvärsöver. Lägg på papprade plåtar och grädda ungefär 10 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Låt svalna på galler och förvara i lufttät burk upp till en månad.


Kommentar:
Tips: Koriandern kan bytas mot samma mängd stött anis och/eller fänkål eller halva mängden fint krossad kummin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top