Du behöver
- 2 paprikor i olika färger
- 1 squash, ca 300 g, gul eller grön
- 1–2 knipplökar
- 1 msk (oliv)olja
- 1/2 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 tsk torkad oregano
- svartpeppar, saltflingor
- 4 skivor kassler, ca 300 g
Gör så här
1
Skölj och rensa fröna ur paprikorna och grovdela dem. Skölj squashen och grovdela den. Skala och klyfta lökarna. Fräs allt under omrörning 2 minuter i olja i en panna.
2
Häll i vatten, fond och balsamvinäger. Koka cirka 5 minuter under lock tills grönsakerna mjuknat. Krydda, salta om så behövs.
3
Grilla kasslerskivor eller lövbiffar i en knappt oljad grillpanna, eller bräck skivorna med aningen fett i en stekpanna. Lägg ovanpå ratatouillen på varsin tallrik. Servera med potatis eller ris. Ät bröd till.