Rödluva med surströmmingsnerv

Du behöver 1 stor röd paprika 8 tunna skivor baguette 2 surströmmingar färsk timjan Gör så här 1 Rosta paprikan under ugnsgrillen tills den blivit...


8 portioner

Du behöver

  • 1 stor röd paprika
  • 8 tunna skivor baguette
  • 2 surströmmingar
  • färsk timjan

Gör så här

1
Rosta paprikan under ugnsgrillen tills den blivit bränd i skinnet runt om. Lägg paprikan i en liten bunke och täck över tills paprikan är kall. Flå av det brända skinnet och ta ur kärnorna. Dela paprikaköttet i 8 tungor.

2
Skär baguetten i skivor på snedden så att de blir långsträckta. Rosta dem lätt i torr stekpanna eller i ugnen.

3
Filea och skinna surströmmingarna. Dela varje filé på längden.

4
Lägg en paprikatunga på varje bröd. Anrätta en surströmmingsfilé som en sträng mitt på paprikatungan. Garnera med timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top