Rondell med surströmming

Du behöver 1 st tunnbröd (ca 60 g) polarbröd typ rektangulärt 2 msk crème fraîche 1.5 dl isbergssallad strimlad 2 msk rödlök finhackad 6 st...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st tunnbröd (ca 60 g)
  • polarbröd typ rektangulärt
  • 2 msk crème fraîche
  • 1.5 dl isbergssallad strimlad
  • 2 msk rödlök finhackad
  • 6 st surströmming

Gör så här

1
Bred crème fraiche på brödet, strö på salladsstrimlor och hackad lök.

2
Lägg hela strömmingsfiléer med jämna mellanrum på tvärs i brödets längdriktning. Rulla samman brödet från den korta sidan.

3
Skär rullen i 8 jämntjocka rondeller. Fäst med tandpetare om så önskas. Täck med plastfolie och placera rondellerna i kylskåp om det dröjer med serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top