Surströmmingssnurra kryddad med gremolata

Du behöver 8 runda pumpernickelskivor eller tunna kavringskivor i kvadrater om 3 1/2 cm 2–3 kokta kalla mandelpotatisar eller sparrispotatisar 2 surströmmingar Gremolata: 1 dl...


0 portioner

Du behöver

  • 8 runda pumpernickelskivor eller tunna kavringskivor i kvadrater om 3 1/2 cm
  • 2–3 kokta kalla mandelpotatisar eller sparrispotatisar
  • 2 surströmmingar
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • 1 msk finskuren gräslök
  • (1 finhackad vitlök)
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk olivolja extra virgin

Gör så här

1
Börja med gremolatan: Blanda samman persilja, gräslök, ev. hackad vitlök (pressa den ej, det blir för brutal smak), och citronskal. Droppa i oljan och blanda. Täck skålen tills gremolatan ska användas. Satsen räcker till 16 bitar.

2
Lägg de små brödskivorna på en tallrik. Skiva potatisen med skalet på i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg en skiva på varje bröd. Filea och skinna surströmmingarna. Dela varje filé på längden. Stick en pinne genom filéns ena ände och snurra resten av filén runt pinnen. Stick ner den mitt på potatisskivan.

3
Strö gremolata över alla fyra snurrorna på en gång och lyft dem över på en serveringstallrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top