Vagga surströmming på hårt bröd

Du behöver 1 st surströmming 8 bitar knäckekex Omelett: 1 st ägg 1 msk mjölk salt och vitpeppar 1 tsk smör 1 st tomat soltorkad...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st surströmming
  • 8 bitar knäckekex

Omelett:

1 st ägg
1 msk mjölk
salt och vitpeppar
1 tsk smör
1 st tomat soltorkad i tunna strimlor
persilja till garnering

Gör så här

1
Börja med omeletten: Vispa lätt samman ägg, mjölk, salt och peppar.

2
Smält smöret i en liten stekpanna.

3
Fräs tomatstrimlorna ett ögonblick och häll äggsmeten i pannan. Låt smeten halvstelna och vik ihop den. Ta pannan av plattan och låt omeletten stelna färdigt på eftervärmen.

4

5
Låt den kallna helt. Skär omeletten i 8 jämnstora bitar.

6
Filea och skinna surströmmingen. Dela den på längden och därefter på tvären så att det blir 8 bitar.

7
De torra hårdbrödkexen ser ut som små vaggor. Lägg en omelettbit på varje bröd och lägg en filébit över. Garnera med ett pyttelitet persiljeblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top