Ärtig bönwok med ajvarklick

Du behöver 2.5 dl vitkål (125 g) finstrimlad 1 st burk kikärter (400 g) 1 dl purjolök tunnskivad 1 msk olja 2 st vitlöksklyftor grovhackade...


2 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vitkål (125 g) finstrimlad
  • 1 st burk kikärter (400 g)
  • 1 dl purjolök tunnskivad
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor grovhackade
  • 1 tsk ingefära finhackad färsk
  • 1 st haricots verts (250 g) eller 3 dl brytbönor
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Snitta kålen. Häll kikärterna i en sil och spola dem rena under kallt vatten. Låt droppa av väl. Skiva purjon.

2
” Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Fräs vitlök och ingefära i oljan. Lägg i kål, kikärter, bönor och purjo. Vänd och lyft ingredienserna hela tiden medan de tillagas så att de får lite färg och är väl genomvarma. Stänk på soja, salta och peppra.

3
Servera på var sin tallrik med en klick ajvar på ett purjoskal.

4
Ät ris eller nudlar till, eller bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top