Du behöver
- 2.5 dl vitkål (125 g) finstrimlad
- 1 st burk kikärter (400 g)
- 1 dl purjolök tunnskivad
- 1 msk olja
- 2 st vitlöksklyftor grovhackade
- 1 tsk ingefära finhackad färsk
- 1 st haricots verts (250 g) eller 3 dl brytbönor
- 1 msk kinesisk soja
- salt och peppar
Gör så här
1
Snitta kålen. Häll kikärterna i en sil och spola dem rena under kallt vatten. Låt droppa av väl. Skiva purjon.
2
” Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Fräs vitlök och ingefära i oljan. Lägg i kål, kikärter, bönor och purjo. Vänd och lyft ingredienserna hela tiden medan de tillagas så att de får lite färg och är väl genomvarma. Stänk på soja, salta och peppra.
3
Servera på var sin tallrik med en klick ajvar på ett purjoskal.
4
Ät ris eller nudlar till, eller bröd.