Kålsallad bas för variationer

Du behöver 1 st vitkålshuvud ca 750 g 1 dl rapsolja 1 msk ättiksprit 1 msk vatten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud ca 750 g
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Finstrimla kålen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten. Låt vattnet koka upp igen och koka 1 minut. Häll av vattnet genom en sil och spola av kålstrimlorna med kallvatten. Låt rinna av väl.

2
Blanda olja, ättika, vatten, salt och peppar. Häll dressingen på kålen och blanda väl. Lägg kålen i en burk med tätt lock i kylskåpet.


Kommentar:
Variationer:
Ta så mycket kål som du behöver i en liten låda. Toppa med strimlad paprika eller halva körsbärstomater eller rivet äpple etcetera. Även olika färska örter ger variation till kålsalladen så att den känns ny varje gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top