Limemarinerat laxspett

Du behöver 1 kg laxfilé utan skinn och ben 20 st träspett Marinad: 1 dl rapsolja 1 st chilifrukt röd spansk 1 msk ingefära riven...


10 portioner

Du behöver

  • 1 kg laxfilé utan skinn och ben
  • 20 st träspett

Marinad:

1 dl rapsolja
1 st chilifrukt röd spansk
1 msk ingefära riven färsk
2 st limefrukt
1 tsk salt
1 msk socker

Grönsaksmix:

2 st morötter stora
1.5 msk olja
1 pkt minimajs 200 g
1 pkt sockerärter 200 g

Gör så här

1
Skär laxen i 20 tunna skivor. l Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Riv ingefäran och pressa saften ur limefrukterna. Blanda alla ingredienserna till marinaden och rör tills sockret har löst sig.

2
Trä upp laxskivorna på träspett. Häll över marinaden och låt marinera ett par timmar.

3
Lägg spetten i en ugnssäker form. Salta försiktigt och tillaga i ugnen i 200 grader, ca 10 minuter.

4
Skala morötterna och skär i tunna strimlor. Woka i lite olja tillsammans med de frysta grönsakerna strax före servering.


Kommentar:
Servera med sötsur sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top