Midnattspaj

Du behöver Pajdeg: 100 g margarin eller smör 2 dl mjöl 1.5 msk kallt vatten 0.5 tsk ättiksprit Fyllning: 300 g blandfärs 1 st lök...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

100 g margarin eller smör
2 dl mjöl
1.5 msk kallt vatten
0.5 tsk ättiksprit

Fyllning:

300 g blandfärs
1 st lök hackad gul
1 msk margarin
0.5 tsk salt
2.5 tsk kinesisk soja
2 msk senap svensk
2 msk fransk senap
3 dl keso

Gör så här

1
Hacka i en djup skål ihop margarinet med mjölet till en storkornig blandning. Slå på vattnet blandat med ättikspriten.

2
Arbeta hastigt samman ingredienserna tills degen hänger ihop. Har du möjlighet kan du göra pajdegen kvällen innan så får den stå i kylskåpet över natten.

3
Gör du degen samma dag är det bra om den får vila minst 20 minuter i kyla innan den gräddas. Bryn färs och lök i margarin eller smör.

4
Krydda med salt, soja och senap. Ta pannan från värmen och rör i keson.

5
Bred ut blandningen i en smord, ugnsfast form.

6
Kavla ut pajdegen tunt och lägg den som ett lock över formen. Grädda mitt i ugnen, 225 grader cirka 20 minuter, tills degen fått vacker färg.

7
Servera med en tomatsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top